Εικονική πραγματικότητα ( VR ) και Διαφήμιση.

Εικονική πραγματικότητα ( VR ) και Διαφήμιση.

Η εικονική πραγματικότητα ( VR ) είναι μια διαδραστική εμπειρία που παράγεται από υπολογιστή και λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον, το οποίο ενσωματώνει κυρίως ακουστικά και οπτικά αλλά και άλλα είδη αισθητηριακών αναδράσεων όπως η απτική . Αυτό το εντυπωσιακό περιβάλλον μπορεί να είναι παρόμοιο με τον πραγματικό κόσμο ή μπορεί να είναι φανταστικό, δημιουργώντας μια εμπειρία που δεν είναι εφικτή στη συνηθισμένη φυσική πραγματικότητα. Τα συστήματα αυξημένης πραγματικότητας μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μια μορφή VR που στοιβάζει εικονικές πληροφορίες μέσω μιας ζωντανής τροφοδοσίας κάμερας σε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού ή μέσω ενός smartphone ή συσκευής tablet που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να βλέπει τρισδιάστατες εικόνες.

Η τρέχουσα τεχνολογία VR χρησιμοποιεί συνήθως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας ή περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών, μερικές φορές σε συνδυασμό με φυσικά περιβάλλοντα ή υποστηρίγματα, για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων, ήχων και άλλων αισθήσεων που προσομοιώνουν τη φυσική παρουσία ενός χρήστη σε ένα εικονικό ή φανταστικό περιβάλλον. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας είναι σε θέση να «κοιτάξει γύρω» τον τεχνητό κόσμο, να κινηθεί γύρω του και να αλληλεπιδράσει με εικονικά χαρακτηριστικά ή αντικείμενα. Το φαινόμενο δημιουργείται συνήθως από τα ακουστικά VR που αποτελούνται από οθόνη προβολής με μικρή οθόνη μπροστά στα μάτια, αλλά μπορούν επίσης να δημιουργηθούν με ειδικά σχεδιασμένα δωμάτια με πολλαπλές μεγάλες οθόνες.

Τα συστήματα VR που περιλαμβάνουν τη μετάδοση κραδασμών και άλλων αισθήσεων στον χρήστη μέσω ενός ελεγκτή παιχνιδιών ή άλλων συσκευών είναι γνωστά ως απτικά συστήματα. Αυτή η απτική πληροφορία είναι γενικά γνωστή ως ανατροφοδότηση δύναμης σε εφαρμογές ιατρικής, βίντεο τυχερών παιχνιδιών και στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Πηγές: From Wikipedia, the free encyclopedia https://en.wikipedia.org

About The Author

DigioLab

No Comments

Leave a Reply